Lihkolaš lufttorkat renkött

Lihkolaš är rökt och lufttorkat renkött. Det är ett verkligt hantverk som produceras i ett begränsat antal.

Lihkolaš kommer i en lyxförpackning. En specialdesignad trälåda med läderdetaljer och ett inbränt emblem på locket. Köttet ligger i en tygpåse med emblem och tillhörande produktfolder.

Specifikation: Vikten är 2-3 kg plus trälådan. Längd 58 cm, bredd 26 cm, höjd 17 cm.

Tornedalen är ett av Europas sista orörda vildmarksområden. Här är det naturen som sätter reglerna för liv. Med temperaturer mellan -40 och +30 grader, midnattssol och den mörka, kalla vintern krävs här en förmåga att kunna anpassa sig. Torneälven skär genom landskapet och ger liv. Frodiga skogar skapas av ljuset och den rika floden. Här lever renar fritt, under samma himlavalv som björnar, älgar, vargar och andra vilda djur. I generationer har samerna lärt sig att förutsättningarna i Tornedalen är perfekta för renarnas välmående, och i förlängningen nödvändiga för att få det bästa köttet.

Lihkolaš skapas av Svefab och produceras av Roger Niemi från Soukolojärvi. Roger är en av Sveriges främsta råvaruproducenter inom mat, med specialistkunskap inom renkött och rökning enligt gamla traditioner.

Simon Laiti från Tornedalen är en av Sveriges främsta matkännare. Simon har delat med sig av sin expertis under framtagandet av Lihkolaš.

Målet är att skapa det mest välsmakande köttet, med grunden i de bästa råvarorna som finns att få tag på. Vildmarken, klimatet och den spröda luften gjorde grundjobbet. Vi har ödmjukt och tacksamt förfinat det naturen har att bjuda på. Så slut ögonen och smaka. Visst kan du känna vildmarken som Lihkolaš kommer från?

Ladda ner produktblad (pdf)

Erbjudanden

Smak av vildmark

För oss är välbefinnande och njutning viktigt. Mat och dryck i dess finaste form förgyller vår tillvaro. I vår produktportfölj har vi samlat ”smaker som kittlar”. Vare sig det rör sig om dryck, sylt, fisk eller kött har produkterna absolut högsta kvalitet och alldeles säkert en smak av vildmark.

Våra produkter